Történetünk

Kocsis Vendéglő

Harmadik generációs vendéglátós család vagyunk.
Mi építettük, és azóta is mi üzemeltetjük a Kocsis vendéglőt, de a gyökerek az 1900-as évek elejéig nyúlnak vissza.

A jelenlegi Táncsics Mihály utcai étterem előtt Szőnyben, a Vásár térrel szemben nyitotta meg nagyanyánk a megye első magán tulajdonban lévő kifőzdéjét ugyanezen a néven 1973-ben.

De már az 1900-as évek elején üknagymamánk is szakácsnő volt  Horthy Miklós hajóján, ahol az akkori hírességeket kápráztatta el finomabbnál finomabb étkeivel. 

Az ízek és alapanyagok gondos összeállítása generációkon keresztül megmaradt, és talán a génjeinkbe is beleivódott.

A kis kifőzde Szőnyben egyre bővült, már alkoholt is árulhattunk a 80-as években, és egyre több vendég egyre nagyobb igényeket állított elénk. Sokan emlékeznek még a brigád bulikra, szilveszterekre, farsangokra, ahol élő zene mellett mulathattak az akkor fiatalok és idősek is.

Étlapunk a kornak megfelelően változott, követve a trendeket, de az ízvilág megmaradt hagyományosan magyaros, hívogatónak.

Manapság svédasztalos rendszerben működik éttermünk, ahol a frissensültek, a szaftos ételek, a tésztafélék, főzelékek mellett isteni levesek és desszert különlegességek is megtalálhatóak.